top of page

do 18 apr

|

Den Haag

IBT-Rondleiding: het Huis van Europa

Leer alles over hoe wetten in de EU tot stand komen én hoe Nederland vertegenwoordigd wordt tijden ons bezoek aan het Huis van Europa in den Haag!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
IBT-Rondleiding: het Huis van Europa
IBT-Rondleiding: het Huis van Europa

Tijd en locatie

18 apr 2024, 15:00 – 19:00

Den Haag, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag, Nederland

Over het evenement

In april organiseert het IBT 2 rondleidingen voor onze trainees! 18 april gaan we naar “het Huis van Europapa” met max. 25 mensen. Ook zijn we bezig met het organiseren van een rondleiding bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (datum volgt).

De Europese Verkiezingen staan al weer bijna voor de deur (6 juni 2024), terwijl de Europese boeren al weken voor de deur in Brussel staan… En in ons werk voor de decentrale overheden krijgen we vaak met Europese wet- en regelgeving te maken. Maar wat weten we nou eigenlijk echt van deze bestuurslaag en hoe verhoudt Nederland zich daartoe?

Aan de Hofvijfer vlak bij het Binnenhof zijn de vertegenwoordigingen van de Europese Commissie,  het Europees Parlement en de Europese Dienst voor extern optreden gevestigd.  Op 18 april 2024 verwelkomen zij 25 trainees in het Huis van Europa in Den Haag. Ze beantwoorden graag al jullie vragen tijdens het volgende programma:

  1. We starten met een uitleg over wat de vertegenwoordiging doet
  2. Het “chocoladerollenspel”: In het chocoladerollenspel leer je hoe een wet tot stand komt in de Europese Unie. Je leeft je helemaal in in een van de verschillende rollen in het wetvormingsproces: Hoe verdedig je jouw landsbelang, zonder dat je het EU-project uit het oog verliest…
  3. Als laatste gaan gesprek met een specialist vanuit de Europese organisatie.

Na afloop van ons bezoek trakteren we jullie op een drankje op het Plein in den Haag (café Leopold) vanaf ongeveer 17:15. Natuurlijk ben je ook welkom op alleen de borrel! Geef dit dan aan in het aanmeldformulier.

Meld je snel aan via deze pagina, want er is een maximaal aantal plekken! Tot snel!

Liefs,  

het IBT-bestuur

Deel dit evenement

bottom of page