top of page

wo 14 jun

|

Utrecht

IBT lezing & zomerborrel op 14 juni in Utrecht

Waarom komen zoveel mensen in Nederland vast te zitten in het systeem? Het Instituut voor Publieke Waarden helpt mensen die de dupe zijn geworden van onze uitgeklede verzorgingsstaat. Tijdens de lezing neemt Friso Landstra je mee in de denk- en werkwijze van het Instituut voor Publieke Waarden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
IBT lezing & zomerborrel op 14 juni in Utrecht
IBT lezing & zomerborrel op 14 juni in Utrecht

Tijd en locatie

14 jun 2023, 16:45

Utrecht, Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht, Nederland

Over het evenement

De lezing start om 17:00 uur en duurt tot ongeveer 18:15 uur. Inloop vanaf 16:45 uur. 

Wil je alleen naar de zomerborrel komen? Dat kan! De borrel gaat om 18:30 uur van start op dezelfde locatie. 

Albert Jan Kruiter, actieonderzoeker en mede-oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden, is te zien in de VPRO serie 'Tegenlicht Toekomstverkenners'. In deze serie concludeert Albert Jan Kruiter het volgende: "De standaarden werken voor 80% van de mensen goed en voor 20% van de mensen niet. Kunnen we voor die 20% iets anders bedenken? Bijvoorbeeld een andere manier van die mensen benaderen, namelijk door hun perspectief centraal te zetten en kijken wat er als eerste nodig is om hen verder te helpen." 

Friso Landstra, actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden (IPW), verzorgt woensdag 14 juni de lezing over het Instituut voor Publieke Waarden. Door middel van actieonderzoek en het leveren van maatwerk, helpt het IPW o.a. multiprobleemgezinnen en dak- en thuisloze jongeren. Aan de hand van verschillende voorbeelden uit de praktijk, neemt Friso Landstra ons mee in de denk- en werkwijzen van het Instituut voor Publieke Waarden. 

Kan je niet wachten op de lezing en wil je meer weten over het Instituut voor Publieke Waarden? Bekijk dan alvast de aflevering van de serie 'Tegenlicht Toekomstverkenners' door te klikken op de volgende link: Deze bureaucratiebuster haalt mensen uit de schulden - VPRO

Deel dit evenement

bottom of page