top of page

di 07 feb

|

Webinar

3-Daagse Online Training Leiderschap

Voor jonge ambtenaren die zoeken naar zingeving in hun werk en nieuwsgierig zijn naar nieuwe vormen van leiderschap gebaseerd op eigen wijsheid en geïnspireerde actie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
3-Daagse Online Training Leiderschap
3-Daagse Online Training Leiderschap

Tijd en locatie

07 feb 2023, 11:00 – 09 feb 2023, 12:30

Webinar

Over het evenement

Onze collega's bij De Vuurmakers organiseren opnieuw drie online trainingen op 7, 8 en 9 februari 2023!

Dit jaar is het thema leiderschap.

NHOUD ONLINE TRAINING

Dinsdag 7 februari: 11.00 - 12.30 uur

Omgaan met veelheid en complexiteit

Deze workshop wordt gegeven door Anna Reints en Lot Vegter

Niet alleen de complexiteit van de vraagstukken die op ons afkomen zijn een grote uitdaging, maar ook de veelheid aan vraagstukken zorgen voor een gevoel van overweldiging. Maatschappelijke uitdagingen zijn niet los van elkaar te zien, maar hebben allemaal met elkaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de energiecrisis die nu speelt. Dat gaat al snel over duurzaamheid, armoede en gezondheid. En als al deze domeinen relevant zijn, waar begin je dan? En hoe baken je af wat wel en niet relevant is voor jouw rol? Dat gecombineerd met de hoeveelheid prikkels die we überhaupt als mens moeten verwerken op een dag, kan leiden tot een gevoel dat je het overzicht niet meer hebt en je je verliest in de veelheid en complexiteit van je werk. In deze workshop leer je hoe je om kan gaan met een te hoge werkdruk en welke stappen jij zelf kan nemen om prioriteiten te stellen die passen bij jouw taak, rol en (collectieve) opdracht.

Woensdag 8 februari: 11.00 - 12.30 uur

Lichaam als leiderschapsinstrument

Deze workshop wordt gegeven door Anna Reints en Lot Vegter

Als je denkt aan intelligentie, kennis of ervaring die je kunt inzetten in je werk, denk je waarschijnlijk al snel aan dingen die je hebt opgeslagen in je hoofd. Echter blijkt, en die wijsheid is al eeuwenoud maar er komt steeds meer aandacht voor, dat ook je lichaam een bron van intelligentie en wijsheid is. Als je goed naar je lichaam leert luisteren, wordt het een kompas waarop je kunt navigeren. Dit helpt bij het maken van keuzes of het omgaan met lastige situaties. En door naast je cognitieve capaciteiten ook je fysieke intelligentie te benutten, verdiep en verrijk je je werk met nieuwe perspectieven en inzichten. In deze workshop gaan we aan de slag met je fysieke intelligentie. Je wordt je je bewust van wat jouw lichaam je te vertellen heeft en leert hoe je de wijsheid van je lichaam kunt aanboren in je werk als ambtenaar.

Donderdag 9 februari: 11.00 - 12.30 uur

Psychologische veiligheid: het doorbreken van angst culturen

Deze workshop wordt gegeven door Maurits Hoenders en Remy van Gelder

Het mogen maken van fouten, met voldoende ruimte tot reflectie leidt tot een lerende organisatie waarbij veerkracht kenmerkend is. Om veerkrachtig te zijn, dus het vermogen te hebben om te kunnen herstellen van stress en tegenslag moet er een veilig werkklimaat zijn. Psychologische veiligheid is de basisvoorwaarde voor alles wat je graag ziet in een organisatie: de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties, creativiteit, vertrouwen, tegenspraak, iets nieuws proberen, werkgeluk, fouten melden en ervan leren etc. Het adresseren van onveiligheid is niet eenvoudig als individuele ambtenaar. Wat binnen je invloedsfeer ligt is duidelijk je grenzen aangeven en je uitspreken, op je eigen morele kompas varen. In deze workshop onderzoeken we de kenmerken van een angstcultuur én psychologische veiligheid en hoe (persoonlijk) leiderschap kan bijdragen in het creëren van een veilig werkklimaat.

Deel dit evenement

bottom of page