top of page

IBT Adviestoernooi 2022

Op dinsdag 17 mei was het weer zover: het jaarlijkse Adviestoernooi! Het grootste evenement georganiseerd door ons als IBT. Een bijzondere maar vooral leuke middag, waarbij alle deelnemers de kans krijgen om een oplossing te bedenken voor actuele problemen waar overheidsinstanties mee worstelen. Dit jaar waren er vier casussen ingediend:


Verstedelijking - Landgoed de Wielewaal

De gemeente Eindhoven heeft een landgoed aangekocht met als doel een groot stuk groen te behouden in een gebied dat snel verstedelijkt. Hoe kunnen we dit nieuwe stadspark inrichten om het een aantrekkelijk stukje stad te maken dat tegelijkertijd rendabel is? 


IT - Transparant datagebruik De gemeente Den Haag werkt steeds meer datagedreven om stedelijke opgaven effectiever te kunnen aanpakken.  De organisatie verzamelt en analyseert op een slimme manier relevante data en baseert daarop beleid. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van algoritmes en sensoren. Het sensorenregister staat nog in de kinderschoeen. Hoe kan de gemeente Den Haag zorgen dat het sensorenregister voor de stakeholders toegankelijk en inzichtelijk is? En hoe kan de gemeente Den Haag het sensorenregister presenteren, zodat het voor stakeholders op een laagdrempelige en snelle wijze duidelijk wordt welke data de gemeente hoe, waar en waarvoor verzamelt?


Duurzaamheid - Maatschappelijk Verantwoord Inkopen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wil een nieuw inkoopproces introduceren waarbij rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid. Maar hoe krijg je de hele organisatie met al haar bestuurders, opdrachtgevers/budgethouders, projectleiders, projectmedewerkers en inkoopadviseurs mee in deze ontwikkeling? 


Organisatieontwikkeling - Talent binnen de organisatie houden De gemeente Rotterdam investeert op verschillende manieren om jong talent binnen te halen, maar hoe zorgen wij ervoor dat zij langdurig blijven. Denken jullie met ons mee? 


Ongeveer 50 trainees van diverse overheidsorganisaties zijn de strijd tegen elkaar aangegaan in het Student Hotel in Rotterdam om te komen met de beste oplossing voor een van deze problemen. De grote winnaars van de dag waren uiteindelijk Yoram Houtsma (trainee Provincie Zuid-Holland), Luuk Rietveld (trainee Gemeente Den Haag), Alycia Thomas en Anna Banffer (trainees Gemeente Rotterdam) met hun oplossing voor de gemeente Den Haag over transparant gebruik van IT. Het was een moeilijke keuze voor onze vakjury, bestaande uit Ronald Rijnen van de gemeente Eindhoven, Max van Meerten van de gemeente Den Haag, Faranaz Mohamod van de gemeente Rotterdam en Jeannette Kruijthof van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, maar uiteindelijk zijn deze vier gelukkige trainees ervandoor gegaan met de dinercheques. Het was al met al een supergeslaagde dag. Op naar de 2023 editie! 
Wanneer?

2022-05-17

Waar?

The Social Hub Rotterdam, Willem Ruyslaan, Rotterdam, Nederland

Foto's

bottom of page