top of page

Dit kan jij zijn!

Penningmeester

Stichting Interbestuurlijke Trainees (IBT) is hét netwerk voor trainees die werken voor de decentrale overheid. Onze missie is om overheidstrainees uit heel Nederland bij elkaar te brengen en de samenwerking binnen en tussen traineeprogramma’s te verbeteren. Bij ons staan kennisdeling, advisering en het vergroten van het professionele en persoonlijke netwerk centraal.

Ben jij ondernemend, verantwoordelijk en iemand die graag samenwerkt? Wil jij als trainee net een stapje extra doen en wat meer verantwoordelijkheid hebben en zo jezelf nog meer ontwikkelen? Wil je trainees ontmoeten uit heel Nederland? Misschien moet jij dan wel bestuurslid worden! Als IBT bestuur organiseren we maandelijkse evenementen, onderhouden we contacten met de verschillende traineepoules en creëeren we een aantrekkelijk aanbod om traineeships mee te verrijken. Dat moet natuurlijk allemaal op een financieel verantwoordelijke manier gebeuren. Kortom, taken genoeg voor het bestuur. 

De komende maanden komen verschillende posities vrij binnen het bestuur: bestuurslid communicatie, penningmeester en bestuurslid activiteiten. Vanaf nu kun jij hierop solliciteren. In samenspraak bepalen we dan de inwerkperiode en het startmoment. Laat ons bij het solliciteren weten bij welke positie jouw voorkeur ligt. 

Welke taken kun je verwachten van jouw voorkeurspositie?

Activiteiten Het IBT is een netwerkorganisatie voor en door trainees in de publieke sector. De kernwaarden van het IBT zijn kennisdeling en verbinding. Het organiseren van evenementen is daarom van hoofdbelang om trainees bij elkaar te brengen. Als bestuurslid Activiteiten ben jij de trekker van de organisatie van deze evenementen.  Jij bent de spil in het organisatieproces. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van een geschikt tijdstip, het uitnodigen van sprekers en het bijhouden van aanmeldingen. 

CommunicatieWil jij ervoor zorgen dat het visitekaartje van het IBT tip top in orde is? Als bestuurslid Communicatie houdt je je onder andere bezig met de website, ons LinkedIn profiel, ons Instagram account en de maandelijkse IBT nieuwsbrief. Dankzij jou zijn onze leden op de hoogte van de aankomende evenementen.  

 

Penningmeester Als penningmeester bij het IBT ben je verantwoordelijk voor het financiële beheer van de stichting. Je houdt je bezig met het opstellen van de begroting en jaarrekening, het bewaken van de financiële positie en het doen van betalingen en declaraties. Je werkt nauw samen met de andere bestuursleden en externe partijen zoals de traineepools en andere partners. Je adviseert het bestuur over financiële zaken en legt verantwoording af over de financiën tijdens de stuurgroepvergadering. Daarnaast is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van alle inkomsten en uitgaven van de stichting en dat je deze nauwkeurig bijhoudt in de administratie. Je bent proactief in het signaleren van eventuele financiële risico's en denkt mee over mogelijke oplossingen. Als penningmeester ben je een belangrijk onderdeel van het bestuur en draag je bij aan het succes van de Stichting Interbestuurlijke Trainees.

 

 

Als een van deze posities je aanspreekt stuur dan je CV + motivatie op naar: interbestuurlijketrainees@gmail.com

We hebben geen formele sluitingsdatum voor deze vacatures, maar wacht niet te lang! Wanneer wij een geschikte kandidaat vinden kan het zijn dat de positie waar jouw interesse naar uitgaat al vergeven is.

Dit kan jij zijn!
bottom of page