top of page

Het IBT bestuur

20220827_103109 (2)_edited.jpg

Voorzitter 

Mijn naam is Linda en sinds vorig jaar september ben ik werkzaam als trainee bij de Toekomst van Brabant. Al snel ben ik bij het IBT gegaan als secretaris omdat ik graag andere trainees in heel Nederland wilde leren kennen en wilde bijdragen aan het organiseren van gezellige en leerzame activiteiten. Dat is allemaal zeker gelukt! Samen met de andere bestuursleden heb ik van alles georganiseerd en hebben we zelfs de stap weten te zetten naar het oprichten van een stichting. Ik vond het zo een leuke ervaring dat ik heb besloten om nog een jaar te blijven en dit keer als voorzitter van het IBT. Ook dit jaar hoop ik weer stappen te kunnen zetten samen met dit geweldig leuke team om nog meer trainees samen te brengen in formele en informele settings.

 

Nog even wat over mij. Ik ben 24 jaar en woon in Den Bosch. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heb vervolgens een dual-master gedaan in European Governance aan de Universiteit Utrecht en de Masaryk Universiteit in Brno, Tsjechië. In mijn vrije tijd drink ik het liefst veel te dure koffie in cafeetjes met vrienden, lees ik boeken, koop ik boeken (dat zijn twee verschillende hobby’s) en ontdek ik graag nieuwe dingen.

Secretaris

Hallo, ik ben Cherida! 26 jaar jong, Rotterdammer in hart en nieren, met een passie voor het aanpakken van maatschappelijke opgaven. Sinds november 2022 ben ik aangesloten bij het IBT als secretaris. Een rol die mij als verenigende regeltante op het lijf staat geschreven. Het komende bestuursjaar wil ik me dan ook graag bezighouden met organiseren en verbinden: want hoe waardevol is het om al het jonge talent actief bij de verschillende overheidslagen met elkaar samen te brengen?

 

De plek Rotterdam is waar ik op 1 juni gestart ben als Trainee. Mijzelf inzetten om deze stad nog mooier te maken voor al haar bewoners is iets waar ik me met trots en enthousiasme voor inspan. Voordat ik startte met het traineeship studeerde ik Liberal Arts and Sciences aan het Erasmus University College, waarna ik de master International Business: Organisations volgde in Maastricht en momenteel bezig ben met de afronding van een master Bestuurskunde aan de universiteit Leiden.

 

In mijn vrije tijd houd ik me vooral bezig met gezelligheid en eten, maar vind ik het ook heerlijk om nieuwe rustige natuurplekken te ontdekken en zo toch even te ontvluchten aan de grote drukke stad. Daarnaast krijg ik veel energie van discussies over complexe vraagstukken. Dus, mocht je zin hebben om lekker te sparren, ben ik altijd in voor een (digitaal) bakkie koffie!

Image.jpg
vince_edited.jpg

Penningmeester

Mijn naam is Vince Verbaal en sinds september ben ik de penningmeester van de stichting Interbestuurlijke Trainees. Gezien het feit dat we net een stichting zijn geworden liggen hier een aantal nieuwe verplichtingen: zo zijn we bezig met het openen van een zakelijke rekening en zijn we verplicht om een begroting en jaarverslag op te stellen. Naast de leukste bezigheid, namelijk het organiseren van activiteiten, zijn dit leuke ontwikkelingen voor het IBT.

Zelf ben ik trainee bij de Toekomst van Brabant en voer ik op dit moment een opdracht uit bij de gemeente Waalwijk. Mijn achtergrond zit in de veiligheid waar ik de master Bestuurskunde: besturen van veiligheid heb gevolgd op de Radboud universiteit. Daarvoor heb ik de bachelor Organisatiewetenschappen behaald op de universiteit van Tilburg. Ik kom ook uit Tilburg en ben daar nog steeds woonachtig.

Qua hobby’s ben ik veel bezig met voetbal. Ik voetbal zelf nog met vrienden en train daarnaast de jongens onder 19. Ook zit ik om de week op de tribune bij Willem. In de tijd die ik dan nog over heb vind ik het erg leuk om te borrelen, op stap te gaan, festivals te bezoeken of gewoon avonturen te beleven. Laten we dit jaar een borrel in Brabant organiseren 😉

Bestuurslid Externe Betrekkingen

Mijn naam is Sander Sotthewes, 29 jaar en woon in Amsterdam. Sinds januari ben ik aan de slag gegaan als trainee bij de Provincie Zuid-Holland. Ik ben iemand met veel ambitie en een grote interesse in maatschappelijke vraagstukken. Ook ik heb gemerkt wat corona voor effect heeft gehad op het sociale leven. De mogelijkheid om mensen met gelijke ambities en interesses te ontmoeten was de afgelopen jaren veel minder. Mij aansluiten bij het IBT lijkt mij dan ook een prachtige kans om daar verandering in te brengen.

Als  bestuurslid externe betrekkingen hoop ik zoveel mogelijk verschillende trainees in het publieke domein met elkaar te verbinden en het contact te intensiveren. Door samen te komen kunnen wij als ambitieuze starters van elkaar leren, contacten leggen tussen de verschillende organisaties, maar ook met elkaar ontspannen op bijvoorbeeld borrels.

Sander_edited.jpg
Maybritt.jfif

Bestuurslid Activiteiten

Mijn naam is Maybritt Lucassen en ik ben sinds september bestuurslid activiteiten van het IBT. Dit betekent dat ik een jaar lang, samen met de andere bestuursleden, alle activiteiten voor maar liefst 15 verschillende traineeships verspreid over Nederland mag organiseren.
 

Zelf ben ik afgelopen april gestart als trainee bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Op dit moment voer ik mijn eerste opdracht uit bij de gemeente Den Haag. Voorafgaand aan dit traineeship heb ik 4 jaar lang in Groningen gestudeerd waar ik mijn bachelor HRM heb behaald. Aansluitend op mijn bachelor heb ik in Rotterdam de master Bestuurskunde gevolgd.
 

Nog even in het kort iets anders over mij. Ik ben op dit moment woonachtig in Utrecht waar ik met een aantal vriendinnen samenwoon. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden op het terras onder het genot van een goede kaasplank. Daarnaast ben ik een liefhebber van festivals (mits de zon schijnt) en probeer ik wekelijks een bezoek te brengen aan de boksschool.

Bestuurslid Communicatie 

Hoi iedereen, ik ben Wesley van Bavel! Sinds september 2022 doe ik de communicatie van het IBT. Dat betekent dat je mij de schuld mag geven van alles wat je voorbij ziet komen op onze socials.

 

Sinds maart 2022 doe ik een traineeship bij de gemeente Rotterdam. Als een geboren en getogen Rotterdammer is dat een enorme eer. In dezelfde stad heb ik ook mijn bachelor geschiedenis behaald. Voor de master Publieksgeschiedenis heb ik een uitstapje gemaakt naar de Universiteit van Amsterdam.

 

Verder hoe ik enorm van voetbal en wielrennen en veel sporten die met water te maken hebben. Zo kun je mij altijd wakker maken om te klimmen en klauteren door een canyon ergens ver weg. Overigens weiger ik een goed bord pasta ook nooit! 

 

Wil je eens een babbeltje maken over het IBT of de gemeente Rotterdam? Voeg me dan even toe op LinkedIn!

WhatsApp Image 2022-10-20 at 14.53.58.jpeg
bottom of page