top of page

Rondleidingen Tweede Kamer

Na tijden van quarantaine en 1,5 meter afstand houden was het in februari eindelijk weer tijd voor de welbekende rondleidingen in de Tweede Kamer.


Onder begeleiding van ProDemos werden we meegenomen door het nieuwe tijdelijke gebouw. Hier vonden we in elk hoekje een leuk weetje. Wisten jullie bijvoorbeeld al dat woensdag gehaktdag in het leven is geroepen omdat er op woensdag altijd gehakt werd gegeten? Penningmeester Vince niet. Tegelijkertijd is dit ook de benaming voor de derde woensdag in mei, waarbij Tweede Kamerleden vaak “gehakt” maken van het zittende kabinet omdat zij dan financiële verantwoording afleggen over de gemaakte plannen.


Bijzonder om met zoveel jonge ambtenaren vanuit verschillende overheidslagen in het centrale hart van de democratie te zijn. Hiernaast was er natuurlijk ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan: wat betekent de besluitvorming in Den Haag voor ons eigen werk? We sloten af in Den Haag met een gezellige borrel. Jammer genoeg hebben we geen politici gespot. Volgend jaar weer een kans?!

Power in Numbers

2023-02-06

Programs

Den Haag, Nederland

Locations

Volunteers

Project Gallery

bottom of page