top of page

Lezing: relatie overheid en bedrijfsleven

De samenwerking tussen de publieke en private sector


Op 9 maart 2023 heeft Rob van Gijzel, voormalig lid van de tweede kamer en oud-burgemeester van gemeente Eindhoven, een lezing gegeven aan meer dan 40 trainees. 


Rob van Gijzel heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van innovatie binnen de publieke sector. Met zijn kennis en ervaring heeft hij, gedurende zijn tijd als burgemeester van Eindhoven, de stad Eindhoven op de kaart weten te zetten als Smart City. Zijn inzet voor de stad is niet onopgemerkt gebleven, zo werd hij in 2016 uitgeroepen tot European Digital Leader door CIONET.


De lezing over de samenwerking tussen de publieke en private sector gaf Rob van Gijzel de gelegenheid zijn opgedane kennis en ervaring met de trainees te delen. Hij vertelde over het nut van innovatie en op welke manier de overheid innovatie, bewust dan wel onbewust, tegenhoudt. Zo vertelde hij over de wet- en regelgeving die de innovatiemogelijkheden beperken. Een onderdeel waar wij als trainees wellicht minder invloed op kunnen uitoefenen, maar waar wij ons wel bewust van moeten zijn. Om te kunnen innoveren binnen de publieke sector dient de overheid over haar eigen grenzen heen te kijken. Eén van de tips die tijdens de lezing gegeven werd, is het aangaan van samenwerkingen met de private sector om samen tot innovatie te komen. Aansluitend op de lezing vond er een netwerkborrel plaats in het nabijgelegen Metro cafe in Utrecht. Onder het genot van een drankje en een hapje konden we het gesprek over innovatie binnen de publieke sector voortzetten.

Power in Numbers

2023-03-09

Programs

Utrecht, Nederland

Locations

Volunteers

Project Gallery

bottom of page