top of page

In gesprek met...Joeri Kapteijns (COA)

Op donderdag 11 maart 2021 zijn we in gesprek gegaan met Joeri Kapteijns, lid en plaatsvervangend voorzitter van het bestuur Centraal Orgaan Opvang Azielzoekers (COA). Het was een mooie start van de reeks gesprekken die ABD, IBT en ITO samen organiseren. Een kleine 30 trainees luisterden eerst naar een vraaggesprek en kregen daarna de mogelijkheid zelf Joeri vragen te stellen. Op een persoonlijke en enthousiaste manier vertelde hij veel over zijn loopbaan, keuzes en ambities.


Wist je dat Joeri ooit als stagiair bij de Rijksoverheid is begonnen? Op een later moment in zijn carrière werd hij trainee bij de Europese Commissie. Momenteel volgt hij ondanks zijn drukke agenda een opleiding tot coach voor directeuren. Persoonlijke ontwikkeling speelt dus een grote rol in zijn

professionele leven. Uiteraard was ook zijn dagelijks werk als bestuurder bij het COA een onderwerp van gesprek. Ondanks dat het COA als uitvoeringsorgaan los staat van politieke discussies, is de dialoog met ministeries, burgemeesters en overige bestuurders een belangrijk onderdeel van zijn werk.


Wat geeft Joeri ons als trainees mee? Bepaal je carrièrekeuzes op basis van je ambities en talenten

Ga vooral veel op werkbezoeken. Je leert door het te ervaren! Geef niet te snel op als je te horen krijgt dat iets niet kan.


2021-03-11

Online

Foto's

bottom of page