top of page

In gesprek met...Britt van den Berg (CIBG)

De sessie met Britt van den Berg op 22 april 2021 was een groot succes. Britt is Chief Information Officer (CIO) van het CIBG, een uitvoeringsorganisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Britt is 18 jaar geleden Rijkstrainee geweest en met ongeveer 25 trainees spraken we over haar ervaringen als trainee, haar weg tot CIO van het CIBG en haar droomplek: de Permanente Vertegenwoordiging van de VN in New York.


Na haar traineeperiode is Britt bij OCW begonnen bij de AIVD en heeft sindsdien bij verschillende uitvoeringsorganisaties gezeten. Tijdens de sessie vertelde ze over haar ervaringen van toen en hoe ze die mee heeft genomen in haar werkende leven daarna. Trainees die nu bij haar aan de slag gaan, krijgen gegarandeerd een plek die bij hen past en die uitdagend genoeg is. Een belangrijke tip die zij ons meegaf is dan ook om te zorgen voor een werkplek met een duidelijke opdracht op het juiste niveau. Verder gaf ze aan te letten op de juiste energiebalans: heb je het gevoel dat je volledig jezelf kunt zijn en dat je werk ook energie oplevert? Als dat niet zo is, ga dan op zoek naar een andere plek.

Samen met Britt kijken we terug op een leuk, openhartig gesprek, waar ook veel ruimte was voor vragen. Britt: "Super leuk om te doen. Wanneer kan ik nou anders een uur lang ongegeneerd over mezelf praten?" Wat ze iedereen sowieso mee wilde geven?


"Be the change you want to see in the world."


2021-04-22

Online

Foto's

bottom of page