top of page

IBT Adviestoernooi 2021

Dinsdag 11 mei was het zover, het IBT Adviestoernooi! Zo’n 50 enthousiaste trainees uit verschillende traineepools hadden zich aangemeld om binnen verschillende thema’s aan een casus te werken. De thema’s waren Duurzaamheid & Innovatie, Duurzaamheid & Participatie, HR en ICT.

Onderaan deze terugblik vind je een overzicht van de inspirerende opdrachten. Voor ieder thema was een deskundig jurylid aanwezig.

Met veel energie hebben de trainees in groepsverband in korte tijd hun casus uitgewerkt en gepitcht aan de jury. De jury was onder de indruk van alle ideeën die de trainees inbrachten. Jurylid en opdrachtgever Edwin van der Kraan van de gemeente Amsterdam vond het knap dat de trainees in staat waren om in hele korte tijd tot concrete voorstellen te komen. Liesbeth Pleizier van de gemeente Krimpen aan den IJssel vond het een dag met heel veel creatieve inbreng vanuit de trainees. Ronald de Boom van de gemeente Rotterdam zegt de inbreng van de trainees erg waardevol te vinden. Ton Jonker was opdrachtgever en jurylid namens de Provincie Zuid-Holland. Hij vond het een leerzame dag. En ook zijn rol als opdrachtgever beviel hem. Daarnaast hoopte hij ook een beetje reclame te maken voor de Provincie Zuid-Holland als toekomstig werkgever voor de trainees.

Zo is het een leerzaam en productief toernooi geweest voor zowel de trainees als voor de opdrachtgevers. Het toernooi is gewonnen door Dizhin Spindari, Erlene Knoopers, Karlijn Stevens en Ilhame Hamtaite. Zij hebben gewerkt aan de casus HR van de gemeente Amsterdam. De winnaars hebben een dinercheque gewonnen van €75 per persoon!

We kijken terug op een geslaagd toernooi. Ook al vond het toernooi digitaal plaats, we hebben mooie samenwerkingen gezien tussen trainees van verschillende traineepools.

HR - Gemeente Amsterdam

In veel organisaties ontstaan grote verschuivingen in werkaanbod en gevraagde competenties door steeds sneller veranderende maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. De Gemeente Amsterdam vraagt jullie hulp en is op zoek naar out-of-the-box voorstellen en ideeën die (grote) overheidsorganisaties prikkelen om actief en vernieuwend om te gaan met medewerkers bij verdwijn- en verschijnbanen.

Duurzaamheid & Innovatie - Provincie Zuid-Holland

Eén van de acties voor overheden op het gebied van de energietransitie is de verduurzaming van inkoop en de eigen bedrijfsvoering (en daarmee ook een voorbeeldrol zijn). De coronacrisis biedt een mooie kans om na te denken over de terugkeer naar kantoorwerk: hoe kunnen we deze zo duurzaam mogelijk inrichten? PZH vraagt om een top-10 aan duurzame ideeën!

Duurzaamheid & Participatie - Krimpen aan den IJssel

Onderdeel van de energietransitie is het verduurzamen van woningen en gebouwen via wijkgerichte aanpak. De Gemeente Krimpen aan den IJssel vraagt om jullie creatieve ideeën en advies op het vraagstuk hoe samen te werken (participatie dus!) met bewoners en gebouweigenaren uit een specifieke wijk, met het doel samen de wijk te verduurzamen.

IT - Gemeente Rotterdam

Een bekende frustratie: problemen met je laptop. Eerst maar even proberen of het zelf op te lossen is, want via de IT afdeling ben je zo weer uren verder. De IT afdeling van de Gemeente Rotterdam vraagt jullie hulp: hoe worden we binnen de organisatie niet meer gezien als last, maar juist als waarde?


2021-05-11

Online

Foto's

bottom of page