top of page

di 28 nov

|

Webinar

Webinar: duiding verkiezingsuitslag voor decentrale overheidstrainees!

We organiseren een panelgesprek met twee experts die veel weten over het politieke speelveld van de verschillende bestuurslagen. In een uur helpen ze jou op weg om te begrijpen wat de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen kan betekenen voor ons werk bij lokale overheden!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Webinar: duiding verkiezingsuitslag voor decentrale overheidstrainees!
Webinar: duiding verkiezingsuitslag voor decentrale overheidstrainees!

Tijd en locatie

28 nov 2023, 11:00 – 12:00

Webinar

Over het evenement

Ben je een politieke junkie? Of heb je juist nog heel veel te leren over politiek?  Wil je weten in welke politieke context je traineeship na de verkiezingen van 22 november zal plaatsvinden? Kom naar het IBT-verkiezingswebinar!

In de laatste IBT-activiteit van het jaar gaan we online terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Hier staat de vraag centraal: Wat betekenen de verkiezingsuitslagen voor decentrale overheden? We hebben twee gasten uitgenodigd die de uitslag zullen duiden en aan wie je al je vragen kwijt kan over de verkiezingen.

Doe mee met de IBT verkiezingspool!

Verbaas jouw mede-Trainees met je politieke kennis! Degene die de verkiezingen het best voorspelt ontvangt een mooie prijs. De uitslag van de verkiezingspool wordt bekend tijdens de webinar van 28 november.

Via deze link kan je meedoen met de verkiezingspool. Invullen kan tot 22 november 18u.

Jesse de Jong is lobbyist bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en voormalig VNG-trainee. Als lobbyist brengt hij dagelijks gemeentebelangen onder de aandacht bij Tweede Kamerleden. Hij kan ons dus goed vertellen in welk veld hij zich de komende tijd gaat bezig houden.

Hans Vollaard doet onderzoek naar vertegenwoordigende democratie in gemeenten, provincies en waterschappen aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast bestudeert hij de Europeanisering van het decentraal bestuur. Hij zal de verkieizingen vanuit een wetenschappelijke hoek analyseren.

Deel dit evenement

bottom of page